Kategori

Wilujeng Shaum Ramadhan 1438 H.

TAFSIR

Al-‘Alaq 1-5: Alloh Ngamulyakeun ku Elmu »

Surat Al-‘Alaq ayat 1 nepika 5, dumasar kana riwayat hadis jeung kamandang para ulama, mangrupa ayat-ayat Alloh anu munggaran lungsur ka Rosululloh shollallohu ‘alaihi wa sallam. Di sagêdêngeun êta, lungsurna…

8 Jan 2018 / Taya Tanggapan / Salajengna »

QS Yunus ayat 3 »

إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مَا مِنْ شَفِيعٍ إِلَّا مِنْ بَعْدِ إِذْنِهِ ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ “Saěstuna…

17 Nov 2013 / Taya Tanggapan / Salajengna »

AL-FATIHAH »

AL-FATIHAH (Bubuka) Disebut Al-Fatihah lantaran ieu surat salaku bubuka pikeun ayat-ayat al-Quran. Surat ka-1 ; 7 ayat Diwahyukeun di Mekah بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 1. Kalayan asma-Na Allah, Nu Maha…

29 Apr 2013 / Taya Tanggapan / Salajengna »
  • Zuhud

    Zuhud teh lain hartina ninggalkeun sakabeh perkara urusan dunya...

  • Second Slide

    Some Description

GERENTES HATE

Tobat »

Ibarat pakean, tara salawasna dipake. Kudu we diseuseuh. Sabab keuna ku kokotor timana wae asalna. Pon kitu deui lampah di…

9 Mar 2018 / Taya Tanggapan / Salajengna »

Ngahontal Kahayang »

Salila kumalayang di alam pawenangan, manusa tara leupas tina kahayang. Sagalana kudu kacumponan.…

4 Mei 2017 / Taya Tanggapan / Salajengna »

Masehi HijriyahPerhitungan pada sistem konversi Masehi – Hijriah ini memungkinkan terjadi selisih H-1 atau H+1 dari tanggal seharusnya untuk tanggal Hijriyah

Bilih lali, di-KLIK heula wae di dieu....kangyosep_tea


jadwal-sholat

WANCI
bebas bayar, pembayaran mudah dan cepat, transaksi online, pembayaran tagihan dan tiket, transfer dana online

SELINGAN IBER

DONGENG

Paguneman Sunnah jeung Syi’ah »

Ieu carita ukur gambaran leutik paguneman antara Ki Alo nu pikiranna geus lila kacampuran ku hiji paham ti agama Syi’ah jeung Ki Ato nu pengkuh aya dina jalan Sunnah. Najan lain kajadian nu sabenerna, teu mustahil dina hiji mangsa lumangsung paguneman nu eusina teu jauh…

28 Jan 2014 / Taya Tanggapan / Salajengna »

Ngudag Jasa Nu Hampa »

Ki Sahamah, kitu kasebutna di palemburan, kaasup jalma jegud leubeut ku babanda. Sabagian harta bandana digunakeun pikeun nyakolakeun Si Ujang anak yatim di êta lembur. Ti mimiti SMP nepika paguron luhur, Si Ujang dibiayaan ku Ki Sahamah. Satutasna rêngsê kuliah, Si Ujang têh jadi dokter…

18 Jan 2014 / Taya Tanggapan / Salajengna »
bebas bayar, pembayaran mudah dan cepat, transaksi online, pembayaran tagihan dan tiket, transfer dana online
HADITS

Kafir ka Salaki

Mun disebut istilah “Kafir”, nya bayangan jeung gambaran teh lumrahna mah “Kafir ka Alloh”. Nyatana, istilah eta teh digunakeun dina wanda nu rupa-rupa.…

21 Jan 2018 / Salajengna »
TANYA JAWAB

Aqiqah Ku Domba Bikang

Kumaha hukumna aqiqah ku domba bikang? +6285722112*** Teu aya hadis nu nguningakeun aqiqah ku domba bikang. Janten kumaha? Kenging atanapi henteu? Jalaran teu aya conto ti Rosul-na, rupina pas upami disebat “teu kenging” kajaba upama tos…

22 Jan 2014 / Salajengna »
MATERI TA'LIM

Qadha jeung Qadar

Ahad, April 2017, kulawarga Bapa Tedi ngalaksanakeun pangaosan keliling anggahota keluarga.…

4 Mei 2017 / Salajengna »

Kulem

Kumaha Sunnah Rosululloh shollallohu ‘alaihi wa sallam nalika anjeuna seja kulem? Dina riwayat Muslim diuningakeun, عَنِ الْبَرَاءِ بْنِ عَازِبٍ رضي اللّه عنه أَنَّ رَسُوْلَ اللّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ : إِذَا أَخَذْتَ مَضْجَعَكَ فَتَوَضَّأْ وُضُوءَكَ…

3 Mei 2014 / Salajengna »

Syahadatain; Panganteur Lampah

أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ “Abdi nyakséni, yén teu aya deui Pangéran nu wajib diibadahan anging Alloh, jeung abdi nyakséni saéstuna Muhammad téh hamba-Na jeung Rosul-Na ” Dua panyaksén nu…

29 Apr 2014 / Salajengna »
bebas bayar, pembayaran mudah dan cepat, transaksi online, pembayaran tagihan dan tiket, transfer dana online

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
free counters
Kategori
Direka ku Gabfire themes