Iber

Hakekat Ibadah Kurban

Dina akun Facebook atas nami Ahmad Fauzi, lulusan IAIN (ayeuna mah UIN) Wali Songo Semarang, maněhna nulis hiji pamadegan saperti kieu, “Apakah kita menyadari bahwa ritual Idul Adha yang disucikan oleh umat Islam sebenarnya merupakan peringatan dan pengulangan atas tindak … read more

TAKLIM

Dasar-Dasar Ajaran Islam Jeung Kondisi Umat

Dasar-dasar lungsurna ajaran Islam pikeun manusia ngawengku kana dua dasar, nyaeta: 1. Merenahkeun aqidah jeung ibadah tina pikiran-pikiran jieunan manusa. 2. Merenahkeun aqidah jeung ibadah umat nu geus kacampuran ku aqidah jeung ibadah nu asalna di luar Islam read more

TAFSIR

QS Yunus ayat 3

إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مَا مِنْ شَفِيعٍ إِلَّا مِنْ بَعْدِ إِذْنِهِ ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ “Saěstuna Pangěran aranjeun těh Alloh anu geus ngayugakeun langit jeung bumi … read more

HADITS

Shaum Nu Hampa (1)

Ibadah shaum nu dilaksanakeun ku tiap jalma mu’min, boh dina saban bulan Romadhon atawa dina bulan-bulan sêjênna ku mangrupa shaum qodho jeung shaum sunnat, teu welêh aya gogodana. Sajaba tina gogoda lahiriyah ku perkara-perkara nu bisa ngabatalkeunnana, aya ogê gogoda … read more

PAMADEGAN

Di Tengah-Tengah Lobana Organisasi Islam

Kaum muslimin zaman kiwari disanghareupkeun kana mahabuna organisasi Islam. Torojolna ngaran-ngaran organisasi Islam, di Indonesia khususna, dimimitian ku ngadegna Sarekat Dagang Islam (SDI) taun 1905 nalika harita kaum muslimin nyanghareupan kondisi ekonomi nu diwuwuh ku kaum Cina (Kong Hu Chu). read more

SUNNAH ROSUL

gmc.png

Hasil Shaum

Shaum Ramadhan tinggal sababaraha poê deui. Nincak kana panungtungan ibadah shaum ieu, aya perkara nu kalintang perluna; nyatana ngeunaan introspêksi diri kana hasil shaum nu geus kasorang salila ieu. read more

TANYA JAWAB

Aqiqah Ku Domba Bikang

Kumaha hukumna aqiqah ku domba bikang? +6285722112*** Teu aya hadis nu nguningakeun aqiqah ku domba bikang. Janten kumaha? Kenging atanapi henteu? Jalaran teu aya conto ti Rosul-na, rupina pas upami disebat “teu kenging” kajaba upama tos teu aya domba jalu. … read more

DONGENG

Paguneman Sunnah jeung Syi’ah

Ieu carita ukur gambaran leutik paguneman antara Ki Alo nu pikiranna geus lila kacampuran ku hiji paham ti agama Syi’ah jeung Ki Ato nu pengkuh aya dina jalan Sunnah. Najan lain kajadian nu sabenerna, teu mustahil dina hiji mangsa lumangsung … read more