Kategori
Arsip pikeun: Januari, 2014

Talêdor tina Dzikrulloh

Talêdor dina al-Quran dikocapkeun ku kalimah “Lahwun” jeung kalimah-kalimah nu ngawangun kana êta kecap, saperti kecap “Alha”, “Yulhi”, “Tulhi” dina ayat-ayat di handap ieu: أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ ذَرْهُمْ يَأْكُلُوا وَيَتَمَتَّعُوا وَيُلْهِهِمُ الْأَمَلُ فَسَوْفَ يَعْلَمُونَ Dina Tafsir al-Maroghi dijelaskeun, kecap Lahwun têh ngandung harti: اللهو: ما يشغل الإنسان، سواء أكان مما يسرّ أم لا، ثم خص بما […]

Paguneman Sunnah jeung Syi’ah

Ieu carita ukur gambaran leutik paguneman antara Ki Alo nu pikiranna geus lila kacampuran ku hiji paham ti agama Syi’ah jeung Ki Ato nu pengkuh aya dina jalan Sunnah. Najan lain kajadian nu sabenerna, teu mustahil dina hiji mangsa lumangsung paguneman nu eusina teu jauh ti dieu. Eusi ieu carita diropěa tina buku “Ashlus Syi’ah […]

Bab Wahyu Dina Shohih Bukhori

Salah sahiji kaunikan Imam al-Bukhori dina nyusun kitab kumpulan hadis-hadis Rosul nyaêta ngamimitian judul kitab ku “Kitab Bad’il Wahyi” (Kitab Mimitina [datang] Wahyu). Sabab ahli-ahli hadis sêjênna ngamimitian judul kitab têh umumna mah ti “Bab Susuci [Thoharah]”, kajaba Imam Muslim nu ngamimitian kitabna ku Bab ngeunaan Iman jeung Imam Ibnu Hibban (w. 354 H) nu […]

Photo Gallery

bebas bayar, pembayaran mudah dan cepat, transaksi online, pembayaran tagihan dan tiket, transfer dana online
Kategori
Direka ku Gabfire themes