Kategori

AL-FATIHAH

Surah Al Fatihah (2)AL-FATIHAH (Bubuka)
Disebut Al-Fatihah lantaran ieu surat salaku bubuka pikeun ayat-ayat al-Quran.

Surat ka-1 ; 7 ayat

Diwahyukeun di Mekah

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

1. Kalayan asma-Na Allah, Nu Maha Welas. Nu Maha Asih.

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (2

2. Sadaya puji kagungan Allah, Pangeran Nu Murbeng alam.

الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ (3

3. Nu Maha Welas. Nu Maha Asih.

مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4

4. Nu kagungan dinten wawales.

إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ (5

5. Mung ka Gusti abdi sadaya ibadah, sareng mung ka Gusti abdi sadaya neda pitulung.

اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ (6

6. Mugi Gusti maparin pituduh ka abdi sadaya kana jalan anu lempeng.

صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ (7

7. (Nyaeta) jalan jalmi-jalmi anu parantos dipaparin ni’mat ku Gusti, sanes jalan jalmi-jalmi anu kenging bebendon ti Gusti, sareng sanes jalan jalmi-jalmi anu salasar.

Dikirim ku dina 29 Apr 2013. Dina rohangan TAFSIR. Salira tiasa ngiring ngarespon kana ieu seratan dina wadah RSS 2.0. Salira tiasa nyimpen tanggapan kana ieu seratan

Tulis Tanggapan

Photo Gallery

bebas bayar, pembayaran mudah dan cepat, transaksi online, pembayaran tagihan dan tiket, transfer dana online
Kategori
Direka ku Gabfire themes