Kategori
Arsip Kategori pikeun: TAFSIR

Al-‘Alaq 1-5: Alloh Ngamulyakeun ku Elmu

Surat Al-‘Alaq ayat 1 nepika 5, dumasar kana riwayat hadis jeung kamandang para ulama, mangrupa ayat-ayat Alloh anu munggaran lungsur ka Rosululloh shollallohu ‘alaihi wa sallam. Di sagêdêngeun êta, lungsurna ayat-ayat ieu têh jadi cicirên jeung bukti nu têtêla kana kanabian Muhammad shollallohu ‘alaihi wa sallam.

QS Yunus ayat 3

إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مَا مِنْ شَفِيعٍ إِلَّا مِنْ بَعْدِ إِذْنِهِ ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ “Saěstuna Pangěran aranjeun těh Alloh anu geus ngayugakeun langit jeung bumi dina genep mangsa tuluy Anjeunna andeglěng di ‘Arsy ngatur sagala urusan. Teu aya nu měrě […]

AL-FATIHAH

AL-FATIHAH (Bubuka) Disebut Al-Fatihah lantaran ieu surat salaku bubuka pikeun ayat-ayat al-Quran. Surat ka-1 ; 7 ayat Diwahyukeun di Mekah بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 1. Kalayan asma-Na Allah, Nu Maha Welas. Nu Maha Asih. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (2 2. Sadaya puji kagungan Allah, Pangeran Nu Murbeng alam. الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ (3 3. Nu Maha Welas. […]

Photo Gallery

bebas bayar, pembayaran mudah dan cepat, transaksi online, pembayaran tagihan dan tiket, transfer dana online
Kategori
Direka ku Gabfire themes